+31 623 946 617 office@5alfa.com

Polityka prywatności 5Alfa

V.2.0 25 maj 2018

Firma 5Alfa z siedzibą w Bemmel, Leidijk 88, The Netherlands (pod numerem KvK KvK 59541504, BTW NL243757888B01), zwana dalej 5Alfa, jest odpowiedzialna za przetwarzanie danych według poniższej polityki prywatności.

Administratorem danych w firmie 5Alfa jest Lidia Krawczyk-Rikken, z którą można się skontaktować drogą emailową na lidia@5alfa.com lub telefonicznie na +31 (0)623 946 617.

5Alfa prowadzi i zarządza następującymi domenami i stronami internetowymi:

www.5alfa.com

www.lidiakrawczyk.com

www.klubdobregobiznesu.nl

www.5alfabusinessacademy

www.processexpertsplus.com

Każdego użytkownika strony www oraz publikacji należących do 5ALFA obowiązuje aktualna Polityka Prywatności.

Podstawową zasadą, którą kieruje się 5Alfa jest to, że 5ALFA nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów oraz użytkowników swoich serwisów. 5Alfa nie wysyła spamu.

 

Jak 5Alfa gromadzi dane osobowe

5Alfa gromadzi dane osobowe poprzez formularze online w dwojraki sposób:

  1. W przypadku zgłoszenia chęci otrzymania bezpłatnego produktu typu PDF lub video, lub chęci otrzymania newslettera ze wskazówkami na temat prowadzenia firmy. W tym przypadku formularz ma tylko 2 pola:
    • Imię
    • Adres e-mail.

Te dane są przechowywane przez 5Alfa w systemie do wysyłania automatycznych e-maili, na tą chwilę jest to Autorespond Nederland BV. Są to niezbędne dane do wysłania e-maili i ich personalizacji (imię). Wszystkie dane są zastrzeżone hasłem i dostępne tylko dla administratora danych firmy 5Alfa.

  1. W przypadku zakupu produktu/szkolenia 5Alfa, użytkownik zostaje klientem 5Alfa i zostawia dane takie jak
    • imię i nazwisko
    • adres e-mail
    • nazwa firmy
    • adres firmy lub prywatny
    • numer identyfikacji podatkowej BTW (opcjonalnie)
    • oraz numer telefonu.

Te dane są potrzebne do wystawienia faktury, oraz do utrzymania z klientem kontaktu poprzez e-mail lub telefon, aby poinformować klientów o bieżącym szkoleniu, oraz przyszłych ofertach. Dane te są przechowywane przez 5Alfa w bazie klientów, obecnie w systemie Autorespond Nederland BV. Wszystkie dane są zastrzeżone hasłem i dostępne tylko dla administratora danych firmy 5Alfa.

Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do działania serwisu. Niepodanie wymaganych danych zablokuje tę czynność, w trakcie której wymagane było podanie danych.

 

5Alfa nie gromadzi danych szczególnych czy/i wrażliwych

5Alfa nie ma intencji gromadzenia danych osób, które nie ukończyły 16 lat. Osoby niepełnoletnie nie są naszą grupą docelową, jakoże nie mogą prowadzić firmy. Jeżeli taka osobia zarejestrowała swoje dane na jednym z naszych serwisów, bez zgody opiekuna, nie jesteśmy w stanie sprawdzić tego faktu. W przypadku jakiegokolwiek podejrzenia, prosimy o kontakt z nami.

 

W jakim celu 5Alfa gromadzi dane osobowe

5Alfa gromadzi dane osobowe w następujących celach:

  • fakturacji i kontaktu z klientem w sprawie zakupionych szkoleń, spotkań i innych produktów
  • wykonania zapłaty za usługi lub produkty
  • przesłania wskazówek i informacji na temat prowadzenia firmy (e-mail, newsletter)
  • księgowania i wykonania deklaracji podatkowych

 

Czego NIE robimy z danymi osobowymi

5Alfa nie sprzedaje danych. 5Alfa nie używa danych również w rozszerzonych profilach użytkownika, co oznacza, że nie przetwarzamy danych automatycznie, bez interwencji człowieka (np. przez algorytmy), aby wyciągnąć wnioski na temat zachowań, itp. użytkowników.

 

Czy dane osobowe są udostępniane innym organizacjom lub osobom trzecim?

Tak, ale tylko w przypadkach koniecznych wymaganych prawem i ustawodawstwem, aby móc normalnie prowadzić firmę:

– doradcy podatkowemu, jeśli jest konieczność obejrzenia faktur

– firmie zajmującej się hostingiem stron internetowych, w celu zgromadzenia danych z formularzy online

– w systemie do wysyłania automatycznych e-maili, na tą chwilę jest to Autorespond Nederland BV

– Google Analytics (‘cookies’), w celu analizy danych ruchu na stronie www.

Z każdą powyższą organizacją są zawarte umowy przetwarzania danych.

E-maile

Pod tekstem każdego e-maila wysłanego do użytkownika przez 5Alfa automatycznie, znajduje się link umożliwiający wypisanie z listy mailingowej. Wypisanie z listy mailingowej powoduje całkowite wykasowanie danych z danej listy, lub całkowicie z systemu, o ile użytkownik nie jest już klientem 5Alfa. W tym przypadku dane są wykasowywane tylko z listy mailingowej.

Co się dzieje jeśli jesteś na mojej stronie internetowej?

Techniczne i funkcjonalne ‘cookies’ są używane na stronach internetowych 5Alfa, aby np. Twoja przeglądarka mogła zapamiętać moją stronę w historii przeglądania. czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.

Poza tym 5Alfa używa Google Analytics oraz Piksel Facebooka, aby analizować ogólne dane na temat ruchu na stronie i móc dotrzeć do zainteresowanych użytkowników z reklamami płatnymi. Programy te gromadzą dane takie jak IP adres, aby móc funkcjonować poprawnie.

 

5Alfa podchodzi poważnie do ochrony Twoich danych

Dane klientów i użytkowników są przechowywane w zamkniętym systemie z dostępem na hasło. Dostęp do danych ma tylko administrator 5Alfa. Komputer, na którym pracuję jest chroniony hasłem przed osobami trzecimi. Hasła są przechowywane w specjalnym programie do zarządzania hasłami,  nie są przechowywane ani ‘w chmurze’, ani na papierze. Moje strony internetowe zbierające dane poprzez formularze używają certyfikatu SSL (symbol kłódki w przeglądarce przy nazwie strony).

Jak długo są przechowywane dane przez 5Alfa?

Jeżeli użytkownik zameldował się na listę w celu otrzymania bezpłatnego produktu informacyjnego lub newslettera, i w ciągu 6 miesięcy nie otworzył żadnego e-maila od 5Alfa, jego dane zostaną usunięte z listy.

Każdy użytkownik może w dowolnym momencie również wypisać się z listy, i jego dane zostaną wtedy usunięte z listy.

Dane klientów są przechowywane w administracji 5Alfa minimum przez 7 lat (łącznie z fakturami i danymi osobowymi), chyba że dany klient poprosi o usunięcie swoich danych osobowych. W tym przypadku oczywiście będzie to wykonane. Faktury będą przechowywane według wymagań prawnych.

 

Zgadzając się z Polityką Prywatności oświadczasz, że:

  1. wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych, podanych dobrowolnie, dla celów marketingowych przez 5Alfa. Zgoda obejmuje również przetwarzanie danych w przyszłości, pod warunkiem braku zmiany celu przetwarzania.
  2. wyrażasz zgodę na otrzymywanie informacji handlowych za pomocą środków komunikacji elektronicznej od 5Alfa, na podane przez Ciebie dane teleadresowe.
  3. zostałeś/aś poinformowany/a o tym, że:
  • administratorem Twoich danych osobowych w 5Alfa jest Lidia Krawczyk-Rikken;
  • masz prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz prawo ich modyfikacji lub usunięcia z listy/list mailingowych;
  • usunięcie danych ze wszystkich list mailingowych 5Alfa powoduje usunięcie Twoich danych z systemu, który użytkuje 5Alfa do gromadzenia danych, chyba że jesteś klientem 5Alfa, w którym przypadku przechowujemy Twoje dane adresowe i faktury do administracji;
  • podanie danych osobowych jest dobrowolne, a jednocześnie niezbędne w przypadku zainteresowania płatnymi lub bezpłatnymi produktami 5Alfa.

 

Zmiany Polityki Prywatności


5Alfa zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.
Zmiany Polityki Prywatności będą komunikowane Użytkownikom na stronie Serwisu oraz drogą e-mailową.

  • Wszelkie zmiany do Polityki Prywatności stają się skuteczne w chwili ich zamieszczenia na stronie internetowej Serwisu, o ile nie zastrzeżono inaczej.
  • Po ukazaniu się na stronie głównej Serwisu lub w innych miejscach do tego przeznaczonych w Serwisie informacji o zmianach w Polityce Prywatności, Użytkownik powinien niezwłocznie zapoznać się ze zmianami, gdyż aktywacja w Serwisie po takim ogłoszeniu stanowi bezwarunkową akceptację nowej treści Polityki Prywatności przez Użytkownika.

 

Coś się nie zgadza, chcesz sprawdzić lub usunąć swoje dane?

Skontaktuj się w takich przypadkach bezpośrednio ze mną (administrator danych 5Alfa: Lidia Krawczyk) i sprawa zostanie przeze mnie załatwiona najpózniej w ciągu 3 dni roboczych.

W przypadku, gdy jednak chcesz złożyć skargę związaną z pzretwarzaniem danych, możesz zwrócić się do Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens, używając tego linka: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 

Bezpośredni kontakt:

Lidia Krawczyk-Rikken

Tel +0031(0)623 946 617

lidia@5alfa.com

 

Dane firmy:

5Alfa

Leidijk 88, 6681TP Bemmel, The Netherlands

KvK 59541504

BTW NL243757888B01